Fritézy

V profesionálních kuchyních jsou fritézy velmi využívaným spotřebičem, který umožňuje při celodenním provozu snadnou a efektivní přípravu smažených pokrmů. Hranolky, obalované řízky, ryby či různé druhy zeleniny se smaží zcela ponořené do horkého oleje – díky tomu teplo působí rovnoměrně, potraviny neabsorbují přebytečný tuk a jsou připraveny rychleji než při klasickém smažení na pánvi. V nabídce makro naleznete široký sortiment profesionálních fritovacích zařízení v rozličných provedeních určených pro všechny typy gastronomických provozů.

Fritézy

Více o fritézách

Údržba

Fritézy je třeba důkladně a pravidelně čistit, proto se při výběru konkrétního produktu zajímejte také o způsob údržby. Fritézy mohou být vybaveny vyjímatelnou nádrží na olej, nebo by k ní konstrukce alespoň měla umožňovat snadný přístup. Důležitý je i způsob vypouštění oleje, který se provádí pomocí přídavné hadice, v případě profesionálních fritéz pomocí ventilu.

Konstrukce

Při nákupu fritovacího zařízení lze volit z různých typů konstrukcí – k nejprodávanějším patří fritézy klasické a se studenou zónou. V případě klasické varianty má olejová vana rovné dno, fritézy se studenou zónou jsou konstruovány do tvaru V – olej ve spodní části nedosahuje tak vysokých teplot, díky tomu nedochází k přepalování drobků a prodlužuje se životnost oleje.

Výkon

Důležitým hlediskem, které má vliv na výslednou chuť a konzistenci pokrmu, je výkon fritézy, resp. příkon KW na litr oleje. Po vložení syrové případně mražené suroviny dochází k ochlazení horkého oleje – u zařízení s vyšším výkonem dosáhne olej rychleji požadované teploty, a díky tomu potraviny nevsáknou příliš tuku a budou křupavé a šťavnaté.

Odborné poradenství

Kvalifikovaný personál vám na všech pobočkách makro ochotně poradí s výběrem a představí jednotlivé produkty. Doporučí vám vhodné řešení přímo pro vaši provoznu, v němž zohlední konkrétní potřeby vaší restaurace či obchodu. V případě potřeby vám naši zaměstnanci zajistí také objednávku či doručení zvolených výrobků.