Tiskové zprávy 2014

Zdravější Vánoce s omega 3 kaprem

12. 12. 2014

Od čtvrtka 18. prosince až do úterý 23. prosince bude makro ve svých prodejnách v Českých Budějovicích a v Praze prodávat živé kapry se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselin. Na chovu těchto kaprů spolupracuje Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity a specialisté na výživu a kardiovaskulární poruchy z pražského IKEMu.

Více

V prodejnách makro se připojíte k internetu zdarma

10. 12. 2014

Zákazníci MAKRO Cash & Carry ČR se mohou od 5. prosince 2014 připojit zdarma k WiFi ve všech prodejnách v České republice. Po příchodu do obchodu stačí zadat číslo zákaznické karty a e-mailovou adresu. Mobilní zařízení se k síti samo připojí. Při každé návštěvě si mohou zákazníci pohotově aktualizovat aplikaci s nákupním seznamem nebo najít složení receptu.

Více

makro v Ostravě otevírá nové distribuční centrum. Zaměstná až 50 lidí

4. 12. 2014

MAKRO Cash & Carry ČR dnes u své prodejny v Ostravě otevřelo nové centrum pro přímou distribuci. Na ploše více než 1200 m2 nabídne skladové prostory pro mražené i chlazené zboží a suché potraviny. Už teď v něm pracuje 40 lidí. V příštím roce jejich počet vzroste až na 50 pracovníků. U příležitosti otevření centra zástupci společnosti předali dar 30 000 korun na nákup potravin do školních jídelen v Ostravě a okolí. Šek převzal Zbyněk Pražák, náměstek primátora Ostravy pro školství.
Více

České školní jídelny slaví 70 let: ve světě jsou unikátem, ale stále je co zlepšovat

24. 11. 2014 

České školní jídelny jdou správnou cestou, ale nesmí usnout na vavřínech. Na dnešní konferenci k 70. výročí školního stravování se na tom shodli experti na školní stravování. Otevřelo se téma dodržování předepsaného spotřebního koše, důležitost školního stravování pro prevenci obezity i problematika bufetů a automatů ve školách.

Více

Nejlepší budoucí kuchaři a číšníci studují v Ostravě

15. 11. 2015

Studenti Střední školy společného stravování z Ostravy–Hrabůvky ovládli soutěž makro HoReCa pětiboj a z Českých Budějovic si odvezli zlatou medaili. Na druhém místě skončilo Střední odborné učiliště gastronomie, U Krbu z Prahy a třetí místo obsadili studenti ze Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu z Českých Budějovic. Třídenní finále již druhého ročníku soutěže dnes vyvrcholilo vyhlášením vítězů. Kromě hlavní ceny byli studenti gastronomických škol oceněni v několika dalších kategoriích.

Více

makro překvapilo zákazníky v den svých narozenin

10. 11. 2014

Skupina METRO v sobotu 25. října oslavila padesáté výročí od otevření prvního samoobslužného velkoobchodu v německém Mülheimu. Česká pobočka MAKRO Cash & Carry ČR zapojila do oslav výročí své zákazníky. Ve třech největších prodejnách pro ně připravila překvapení. 

Více

makro slaví 50 let velkou kampaní. Generální ředitel překvapil zaměstnance

29. 10. 2014

MAKRO Cash & Carry ČR, česká dcera německé skupiny METRO, slaví 50 let od založení své matky. Ta 25. října 1964 v německém Müllheimu an der Ruhr otevřela první samoobslužný velkoobchod METRO. Oslavy výročí probíhají ve všech 29 zemích skupiny.
Více

Jitka a Richard Kantovi získali první titul makro Dobrý podnikatel. Vyrábí vitráže

9. 10. 2014

Výrobci uměleckých vitráží Jitka a Richard Kantovi z Lubence vyhráli soutěž makro Dobrý podnikatel 2014. Ve volném čase opravují kostel s gotickým presbytářem a jejich práce bude reprezentovat Českou republiku na výstavě EXPO 2015. Cenu veřejnosti získal Luděk Bil z Přerova, který svůj život zasvětil gastronomii. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR udělila zvláštní ocenění majitelce pražírny kávy Aleně Fuksové.

Více

makro vybuduje v pražských Stodůlkách vzdělávací centrum za 80 milionů korun

8. 10. 2014

MAKRO Cash & Carry ČR u velkoobchodu v pražských Stodůlkách postaví víceúčelové vzdělávací centrum pro malé a střední podnikatele. Určeno bude zejména pro profesionální gastronomii a maloobchod. První návštěvníky přivítá už koncem března příštího roku. Na ploše 1200 m2 projekt nabídne špičkové profesionální kuchyně, školící prostory i konferenční místnosti. Celková investice dosáhne 80 milionů korun.
Více

makro představuje aplikaci na cenovky

6. 10. 2014

Velkoobchod MAKRO Cash & Carry ČR připravil praktickou aplikaci pro maloobchodníky na tvorbu cenovek, které jsou v souladu s novou legislativou. Aplikace ulehčuje práci zejména drobným prodejcům potravin.

Více

Dejte přednost stromům před letáky. Hlasujte pro některou z 14 výsadeb

15. 9. 2014

Brno (15. září 2014) – Od 16. do 29. září probíhá na stránkách www.makro.cz internetové hlasování Stromy místo letáků, kde třináct obcí a jedna škola soutěží o granty na podzimní výsadbu stromů. Cílem iniciativy Nadace Partnerství a společnosti MAKRO Cash & Carry je snížit počet zasílaných papírových letáků a podpořit sázení stromů, do kterého se zapojují místní obyvatelé. Za každého zákazníka přihlášeného k odběru elektronického letáku namísto papírového, věnovala společnost makro Nadaci Partnerství 20 korun. Nyní může veřejnost hlasováním ovlivnit, které projekty nashromážděné peníze na výsadbu stromů obdrží. 

Více

Martin Kempf z KOGO Albatross obhájil titul šampiona ve filetování čerstvého lososa

6. 9. 2014

Martin Kempf z Ristorante KOGO Albatross Golf Resort ve Vysokém Újezdě dnes již podruhé zvítězil ve finále 5. ročníku makro Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa. Obstál v konkurenci dalších 22 soutěžících šéfkuchařů. Jejich úkolem bylo proměnit pětikilovou rybu na dva úhledné filety bez kostí a kůže. Odborná porota hlídala čas, výtěžnost ryby, kvalitu výsledného produktu i čistotu pracoviště.

Více

Tip na víkend: Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa v trojských zahradách

3. 9. 2014

V sobotu 6. září se v rámci festivalu jídla a pití Foodparade v zahradách Trojského zámku uskuteční celostátní finále 5. ročníku makro Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa. Od 11.30 se zde utkají nejlepší šéfkuchaři z celé republiky. Jejich úkolem bude proměnit pětikilového lososa na dva filety. Návštěvníci mohou delikatesy z lososa také ochutnat.

Více

makro v Průhonicích teď můžete navštívit i virtuálně. Je první prodejnou ve střední Evropě

2. 9. 2014

Projít se prodejnou, prohlédnout si vše od podlahy až ke stropu a přitom neudělat ani krok z domova. Přesně to je nyní možné ve velkoobchodu makro v Průhonicích. Je první prodejnou ve střední Evropě, která umožňuje virtuální prohlídku pomocí technologie Google Street View.

Více

Jídelna ze Zlína uvařila nejlepší školní oběd v republice

26. 8. 2014

Rajčatová polévka s mozzarelou, přírodní vepřová panenka se smetanovými žampiony a mrkvovo-bramborovým pyré s rozmarýnem, čokoládový krém. Toto menu dnes uspělo v celostátním finále Soutěže o Nejlepší školní oběd. Kuchaři z Gymnázia Zlín – Lesní čtvrť dnes v brněnském finále porazili devět konkurenčních týmů z jídelen po celé České republice. Letošní 5. ročník soutěže pořádá Společnost pro výživu ve spolupráci s velkoobchodem makro pod záštitou Magistrátu města Brna a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Více

Miroslav Volařík z Mikulova získal titul makro Vinař roku 2014

21. 8. 2014

Nejlepším vinařem letošního roku je Miroslav Volařík z Mikulova. Porota složená z nejlepších degustátorů světa jeho šestici vín ohodnotila nejlépe z 562 vzorků přihlášených do soutěže. Ve finálovém kole soutěže se o titul makro Vinař roku 2014 ucházelo celkem osm vinařství z Moravy. Stříbrnou příčku získalo Vinařství Mikrosvín Mikulov a na třetím místě se umístily Vinné sklepy Valtice. Výsledky 12. ročníku soutěže dnes byly slavnostně vyhlášeny v pražském Žofíně.

Více

makro Vinař roku 2014: O vítězi v České republice rozhodnou světové vinařské špičky

13. 8. 2014

Soutěž makro Vinař roku již zná finálovou osmičku, která se bude ucházet o prestižní vinařský titul. O vítězi rozhodne v Praze porota složená z nejlepších degustátorů celého světa. Výsledky 12. ročníku soutěže budou slavnostně vyhlášeny již 21. srpna 2014 na pražském Žofíně.

Více

Nová kuchařka plná nápadů

4. 8. 2014

Zbrusu nová kuchařka Kulinářská inspirace od šéfkuchaře velkoobchodní sítě makro Petra Stádníka skrývá recepty rozdělené dle ročních období a sezóně dostupných surovin. Praktické návody a užitečné tipy doprovázené nádhernými barevnými fotografiemi lákavých pokrmů dělají z knihy ideální dárek a zdroj inspirace pro kuchařské profesionály i gurmány. 

Více

Desítka jídelen svede souboj O nejlepší školní oběd. Kdo si odnese letošní titul?

22. 7. 2014

Soutěž O nejlepší školní oběd již zná deset školních jídelen, které budou 26. srpna v Brně bojovat o vítězství v celostátním finále. Soutěž pořádá Společnost pro výživu a záštitu nad netradičním kláním převzal Magistrát města Brna. Letos poprvé soutěž podpoří jako generální partner velkoobchod makro. Projekt si klade za cíl podpořit zdravé stravování školáků a ukázat veřejnosti, že školní jídelny vaří zdravě a chutně.

Více

Soutěž makro Dobrý podnikatel jde do finále

10. 7. 2014

Soutěž pro malé a střední podnikatele makro Dobrý podnikatel představuje 15 finalistů, kteří budou bojovat o hlavní cenu 100 000 Kč. O postupu jednotlivých podnikatelských příběhů rozhodovalo veřejné hlasování. Konečné slovo měla odborná porota, která potvrdila finálovou patnáctku. Z ní bude vybírat celkového vítěze, který bude vyhlášen na začátku října.

Více

Tomáš Hladík obhájil titul šampiona v otevírání ústřic. Padly dva české rekordy

5. 4. 2014

Tomáš Hladík z Hospůdky u Gurmána na Jihlavsku se dnes stal vítězem 13. makro Mistrovství ČR v otevírání ústřic. Obhájil tak titul z loňského roku. Nově je také držitelem českého rekordu v této kategorii. Na pražském Staroměstském náměstí dnes padl i rekord v kategorii Nejvíc ústřic otevřených v průběhu jedné hodiny. Hladík bude v září reprezentovat Českou republiku na světovém šampionátu v irském městě Galway.

Více

Hledá se Dobrý podnikatel! Šanci mají všichni se zájmem o své okolí

4. 4. 2014

Truhlář, který vyrábí hračky pro dětský domov bez nároku na odměnu nebo provozovatel restaurace, co pravidelně rozdává jídlo bezdomovcům. Právě takové podnikatele chce ocenit soutěž makro Dobrý podnikatel 2014, která dnes byla oficiálně zahájena. Určena je pro firmy do 30 zaměstnanců, jimž není lhostejné jejich okolí. Na webových stránkách www.dobrypodnikatel.cz se mohou přihlásit až do 30. června.

Více

Profesionálové se utkají v otevírání ústřic. Pokusí se o český rekord

27. 3. 2014

V sobotu 5. dubna se v rámci programu úvodního dne Velikonočních trhů na pražském Staroměstském náměstí uskuteční již 13. ročník makro Mistrovství ČR v otevírání ústřic. V pravé poledne se utkají profesionálové z celé republiky v otevírání 30 kusů ústřic typu Belon. Kromě rychlosti odborná porota zhodnotí také čistotu pracoviště a výslednou úpravu...

Více

Guillaume Chêne novým generálním ředitelem makro Cash & Carry ČR

25. 3. 2014

MAKRO Cash & Carry ČR a METRO Cash & Carry SR má od 1. dubna 2014 nového generálního ředitele. Stal se jím současný operační ředitel Guillaume Chêne. Guillaume Chêne začal pracovat pro METRO Cash & Carry v září 2005 na pozici operačního ředitele v tréninku, kdy řídil specifické provozní projekty v MAKRO Cash & Carry ČR.
Více

Mladí kuchaři z Ostravska se utkají v krájení cibule i vykostění kuřete

19. 3. 2014

Krájení pórku, brambor nebo cibule, ale i vykostění kuřete či filetování pstruha. V těchto pěti disciplínách se již tento pátek utkají studenti hotelových a gastronomických škol z Ostravy-Vítkovic, Ostravy-Hrabůvky, Frýdku Místku a Šilheřovic. Regionálním kolem v Ostravě tak začne 2. ročník soutěže makro Kuchařský pětiboj, jejímž cílem je zvyšovat odborné dovednosti budoucích kuchařů... 

Více

makro posiluje sortiment asijských potravin

4. 3. 2014

Hodnota trhu asijských restaurací v České republice dosáhla v loňském roce 4 miliard korun. makro si v dodávkách zboží pro tento segment drží 4% podíl. Letos jej chce zdvojnásobit. Ve spolupráci s provozovateli asijských restaurací rozšířilo sortiment o potraviny, jež jsou nezbytnou součástí asijských kuchyní. Sortiment určený pro přípravu asijských pokrmů nyní čítá na 240 položek.

makro mění značku a obchodní formát. Posiluje podporu malého a středního podnikání

27. 2. 2014

Společnost MAKRO Cash & Carry prochází proměnou, od roku 2008 vybudovala nový vícekanálový obchodní formát. Zásadní je zejména posun od tradičního byznys modelu typu cash and carry směrem k novým formám distribuce. Společnost posílí individuální přístup k zákazníkům a ještě více se zaměří na podporu podnikatelů...

Více